Ботев Пловдив гостува на Партизани Тирана днес от 18:00 часа българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. В последните няколко дни се тиражираше информация, че пловдивчани ще останат без подкрепа на стадион „Селман Стермаши”. Оказа се обаче, че ултрасите на Ботев са скроили хубав номер на... полицията. За да избегнат униформения ескорт по пътя от България до Албания, привържениците излъгали, че едва шестима са се записали за екскурзията до Тирана.

Да, но не... Към Албания вече пътуват два автобуса и няколко автомобила. На стадиона в Тирана ще има над 150 души агитка на Ботев, която ще подкрепя любимците си. Организацията е на ниво и родните фенове не се страхуват по никакъв начин от сблъсъци с местните привърженици на Партизани (Тирана), които се славят като най-буйните в Албания. Към албанската столица са потеглили най-изявените представители на фракциите Centrum Crew, Лудата банда и Бригада Тракия.

Треньорът на Ботев Николай Киров няма да може да използва защитника Радослав Терзиев и нападателя Фернандо Виана. В последния момент бе картотекиран Тодор Неделев, който ще поведе тима срещу албанците. Наставникът има дилема на кого да повери атаката. Единият вариант е Омар Косоко, а другият е Тони Тасев.

Партизани Тирана е в отлична серия и няма загуба от шест месеца. Тимът падна за последно на 28 януари с 0:2 от Луфтетари. След това тимът записа 10 шампионатни победи и 7 равенства.

Победителят от двойката ще срещне във втория квалификационен кръг победителя от Бейтар Йерусалим – Вашаш (Унгария).

Днес от 18:00 часа
Пряко по Дарик Радио и RTSH (Radio Televizioni Shqiptar)
Стадион: Селман Стермаши

Вероятни състави:
Партизани: Гьоникай, Фейзулахи, Ибрахими, Атанда, Котобели, Бата, Вила, Траши, Барди, Мазеркай, Прогни
Треньор: Сюлейман Старова

Ботев Пловдив: Чворович, Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев, Йордан Минев, Яя Меледже, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Крум Стоянов, Омар Косоко
Треньор: Николай Киров

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА