Няколко скандала са съпътствали дербито между ЦСКА и Ботев (Пловдив) от Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се провежда в Панчарево, а "канарчетата" печелят с 2:1. След фаул на Тодор Петков в продължението на мача е възникнала разправия между бащата на футболиста на Ботев Слави Шопов и шефа на школата на "червените" Стефан Яръмов, пише Glas.bg. Родители и ръководството на ЦСКА поискали съдията да изгони Петков, но след като арбитърът не направил това, а показал жълт картон, разправиите започнали.

След победата от съблекалнята на гостите се чули скандирания "И преди, и сега, Литекс стана ЦСКА!". Това буквално вбесило Яръмов, който влязал в съблекалнята и се скарал на гостите. Първо попитал юношите на Ботев знаят ли кой е той, а след това им заявил, че преди Ботев редовно падал от отбори, които той ръководил. Родители на деца от ЦСКА пък споделиха пред Glas.bg, че са останали разочаровани от скандиранията на "жълто-черните". Яръмов пък попитал играчите на Ботев: "Когато играете в Разград, така ли пеете или стоите мирно?", разказват присъствали на разправията. 

След това пък Яръмов заплашил, че ще прати една от ултрас групировките на ЦСКА да посрещне съдиите, от които не бил доволен. За щастие скандалите и заплахите, дошли след неспортсменската проява на играчите от Ботев, останали само намерения, но не и реални действия. Родители на деца от ЦСКА споделиха, че никога не биха позволили на своите отрочета да пеят, че Ботев е Металик (Сопот). Те изказаха разочарованието си от поведението на играчите в жълто-черно след мача.