Ботев (Враца) разби у дома Витоша (Бистрица) с класиката 3:0 в мач от 27-ия кръг на Първа лига и първи от група „А“ на втората шестица. Първото попадение бе дело на Валери Домовчийски (43). В 50-ата минута Румен Гьонов си отбеляза автогол, а в 67-ата минута Петър Атанасов заби третия гол в мрежата на "тигрите".

Домакините играха с черни екипи в памет на починалата легенда Емил Маринов. Припомняме, че бившият голмайстор на Ботев си отиде от този свят в събота на 57-годишна възраст. Вчера Маринов беше изпратен в последния си земен път от стотици, включително много фенове на отбора от Враца.

Тимът от Враца тотално доминираше и напълно заслужено поведе с гол на Валери Домовчийски (43) малко преди края на първата част след пас на Петър Атанасов. Преди това футболистите на Ботев направиха няколко сериозни пропуска.

След почивката в 50-ата минута Симеон Мечев центрира от фаул, а Румен Гьонов опита да изчисти с шпагат, но вместо това си вкара автогол във вратата на Християн Василев.

Петър Атанасов (67) също записа името си сред голмайсторите след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. Пет минути след това Тодор Гочев бе изгонен с втори жълт и червен картон, а гостите доиграха мача в намален състав и въпреки това не инкасираха още попадения.

След успеха си Ботев (Враца) е втори в група "А" от втората шестица с 34 точки и на 9 зад лидера Етър, а "тигрите" от Бистрица са трети с 25 точки.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019