Ботев (Враца) победи Септември с 4:1 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Срещата започна с греда за гостите още в третата минута, когато Гади нанесе удар от дистанция, но нацели левия страничен стълб.

Домакините удариха съперника сериозно само за две минути между 26-ата и 28-ата. Първо се разписа Валери Божинов с фамозен гол, при който опита да отиграе центриране с глава, но насочи с крак топката в мрежата за 1:0. Звездата на Ботев можеше да се разпише и минути по-рано след удар с глава, а получи и жълт картон за симулация в опита си да изпроси пряк свободен удар.

Защитниците на Септември сбъркаха фатално и в 28-ата минута, когато бранител ритна топката в тялото на македонеца Дарко Глишик за 2:0. Септември намали изоставането си в 42-ата минута, когато Гади се разписа с с мощен диагонален удар от въздуха  след пас на Чандъров за 2:1.

След почти час игра Ботев (Враца) поведе с 3:1, след като Даниел Генов пое топката пред наказателното поле и простреля Георгиев с удар от дистанция. Малко по-късно и двата отбора останаха с човек по-малко след сблъсък между Асен Чандъров (Септември) и Йордан Апослов (Ботев), които едва не се сбиха и бяха изгонени.

Ботев тотално реши спора в 78-ата минута, когато появилият се на мястото на Валери Божинов - Валери Домовчийски стреля, Георгиев изби, но Емил Стоев довкара топката за 4:1.

Ботев (Враца) вече е на седмо място, но с равен брой точки с шестия Черно море. Септември пък падна до предпоследното място, като под него е само аутсайдерът Верея.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019