Ботев (Пловдив) елиминира Левски от турнира за Купата на БФС при набор 2001. "Канарчетата" се наложиха с 1:0 над "сините" в реванша и с общ резултат 2:1 се класираха за 1/4-финалите.

Над 250 зрители подкрепиха ботевистите във важния мач, който премина много нервно и с положения и пред двете врати. В 9-ата минута Димитър Балинов проби отдясно и стреля от близка дистанция, но стражът на гостите отрази удара. Три минути по-късно гостите отговориха с опасна атака по десния фланг, при която Марио Усков се намеси отлично, спасявайки шут от няколко метра. След по-малко от 120 секунди Димитър Балинов засече с глава, но стражът на "сините" изби.

В 42-ата минута топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев и Марио Усков изби, след което играч в синьо стреля от 10 метра, но над гредата. В добавеното време на първата част играч на Левски фаулира откъсващия се срещу вратаря на "сините" Иван Василев и заслужено получи втори жълт и респективно червен картон.

Второто полувреме стартира фантастично за "канарчетата" и само три минути след началния съдийски сигнал Димитър Тонев взриви трибуните на "Футболен комплекс Ботев 1912". Георги Господинов се пребори за топката по десния фланг и центрира отлично, а Тонев с глава прониза вратаря на гостите за 1:0.

В 58-ата минута "жълто-черните" осъществиха красива атака с множество подавания, като в нейния край Иван Василев се озова очи в очи с вратаря на столичани и се пробва да преодолее стража, но топката се удари в тялото на Ставрев.

В 72-ата Левски пропусна златния си шанс. При сериозно разбъркване в наказателното поле на Ботев играч на "сините" се озова с топка в крака на два метра от вратата, но от прекрасната ситуация нацели напречната греда.

В 87-ата минута играч на Левски стреля от малък ъгъл по десния фланг, а топката удари мрежата от външната й страна.

Така се стигна до третата минута на даденото от съдията продължение, в което играчите на "сините" изсипаха топката, получи се сериозен карамбол и играч на Левски стреля технично от 20-ина метра, а Марио Усков с прекрасно спасяване успя да избие топката над гредата. 

След двубоя момчетата на Стефан Стоянов бяха изпратени с бурни аплодисменти от трибуните, както и с възгласи от публиката "Канари юнаци". Жребият за четвъртфиналите е в четвъртък от 11:30 часа. 

Съставът на Ботев: Марио Усков, Мерт Салимехмед, Атанас Чернев, Димитър Балинов, Тодор Петков, Благовест Данчев, Габриел Земярски (к), Димитър Пройчев, Георги Господинов, Димитър Тонев, Иван Василев (Петър Итов, Ангел Генчев, Атанас Стоименов, Николай Иванов)