Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев сподели, че Левски не последвал съдбата на „железничарите” и ЦСКА благодарение на Иво Тонев.

„Не мисля, че Локомотив е умирал. Щеше да умре, ако го бяхме оставили аз и моят екип. 88 години са си 88 години. Това е история, която не трябва да се пренебрегва. Ние трябваше да си извървим пътя, както трябваше да стане и с други отбори. Трябваше да си изчистим задълженията. Действително трябваше да се подходи и да се сложи една основа за бъдещо развитие”, сподели Василев пред „Диема Спорт”.

„Такава беше ситуацията и ЦСКА бе изваден. Левски беше в същата ситуация. Иво Тонев тогава спаси Левски и трябва да палят свещи за него. Иво ми е приятел и съм свидетел как той спаси Левски. Представяте ли си и Левски да бе изпаднал в същата ситуация, в която изпаднаха Локомотив (София) и ЦСКА”, допълни босът на „железничарите”.  

„Локомотив е един от малкото клубове, който функционира и то много добре. Клубът е стабилен. Нямаме задължения към нито една институция. Вървим в правилна посока. Единствените задължения, които клубът има, са към мен, а това означава, че няма никакви. Вече имаме над 400 деца, което само по себе си показва, че се работи. Имаме много неща, които трябва да оправим по материалната база, но аз и моят екип нямаме толкова много средства. Трябва да намерим спонсори и рекламодатели, които да помогнат”, завърши Иван Василев.