ЦСКА вече разполага с баснословна сума, с която ще бъде построен новия стадион в Борисовата градина. Достоверни източници съобщиха пред БЛИЦ, че става въпрос за 22 милиона лева. Огромните пари са осигурени от датски фонд, който е подписал преди дни споразумение с ръководството на „армейския” клуб. Тяхната експлоатация ще бъде задействана веднага, след като се разреши казусът със спортното съоръжение.

Както е известно, от столична община обявиха, че не позволяват изграждането на нов стадион в Борисовата градина.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Няколко дни след това обаче министърът на спорта Красен Кралев уточни, че ЦСКА няма да излиза от рамките на настоящия стадион.

"Мисля, че имаме разбирателство с кмета г-жа Фандъкова. С нея говорим на един език, въпросът е, че тези неща трябва да бъдат отразени в плана. Ние не искаме да се изгражда нов стадион на "Армията", който да е извън очертанията на настоящия. Говорим за нов стадион, който може да стане достатъчно голям, ако се махне лекоатлетическата писта и се изгради чисто ново съоръжение на мястото на стария. Настоящото съоръжение с леки козметични промени не може да бъде съживено. Това е нашето предложение, то е подкрепено от ЦСКА и ще го отстояваме“, категоричен бе спортният министър.

Очаква се в най-скоро време футболният клуб да получи и документално зелена светлина за старт на новия стадион.

"Червените" вече показаха няколко проекта за спортното съоръжение, от които един ще бъде одобрен през идващата седмица.