Президентът на БФС Борислав Михайлов твърдо е решил да махне Пламен Марков от националния отбор след резила в Сърбия (1:6), научи БЛИЦ. Веднага след контролата Боби е заявил на член на Изпълкома, че това е бил последният мач на Марков като национален селекционер. БЛИЦ припомня, че още след равенството с Италия в София (0:0) част от шефовете на БФС поиската оставката на Марков. След ремито в Грузия (също 0:0) натискът за уволнението на севлиевския специалист се увеличи. Боби Михайлов обаче хитро не изпъди Марков, тъй като трябва да му плати неустойка. Шефът на БФС си отвори вратичка, заявявайки пред медиите, че Пламен остава на поста си поне до конгреса, който е края на януари. Спечели ли обаче, Боби със сигурност ще изпъди спеца, защото БФС ще има ново ръководство (макар и със същия президент) и всички, които са на щат в централата, ще подписват нови контракти. Т.е. този на Марков ще бъде анулиран. След тазвечершната загуба обаче Михайлов е решил на 100 процента да тегли шута на селекционера. БЛИЦ припомня още, че преди десетина дни Боби е имал среща с Балъков, на която го е увещавал да не избързва с подписването на договор с Левски, тъй като е вариант №1 за "А" отбора. След резила в Белград Краси почти сигурно ще замени Марков.

Боби е бил в изключително мрачно настроение след мача. Той е влязъл при националите им е казал: "Станахте за смях пред цяла България и пред погледа на президента Първанов, който беше на трибуните!"

„Откакто съм президент нямаме такава загуба. Ще трябва да се вземат точните изводи, може би е точно на време. Много тежка загуба, нямам обяснение за това, ще преспим, ще премислим, ще видим какви мерки ще вземем. Но така или иначе, ви казах, че това е една добра контрола, срещу силен отбор. Надявах се, че момчетата да покажат една добра игра, която не показаха. Това ни е първа загуба от девет мача все пак. Тежка загуба, въпреки че е приятелски мач. Но може би идва и точно на момент,” заяви пред журналистите след мача президентът на БФС Борислав Михайлов. /БЛИЦ