Президентът на БФС Борислав Михайлов поздрави новия рекордьор по отбелязани голове в националния отбор Димитър Бербатов. Митко вкара два гола на Малта при победата с 4:1 и излезе начело в голмайсторската листа с 48 попадения. Христо Бонев остана на второ място с 47.

“Пожелах му да вкара 100 гола и да ме надмине по участия в националния отбор. Рекордите са за това, за да се подобряват”, каза Боби.

“Труден мач, допускаме да ни създават положения. Като цяло не съм доволен, тъй като пропуснахме да реализираме. Ники игра много силно. Така или иначе нашият отбор, който е от 7-8 години, си позволява да изпуска подобни мачове, точно като водим с 1:0. Трябва по-голяма концентрация и много сигурност. Футболът е изравнен, като даваш шансове и отбори като Малта, ти създават положения. Всеки мач трябва да се играе с необходимата сериозност. Не може да вкарваме всички положения, но прекалено много се отпуснахме. Ето откъде идва грешката, постоянно казваме, че съперниците са били непретенциозни. Всяка контрола е полезна и трябва да се извлечем максимума.

Има доста време до следващите квалификации, контузените ще се върнат, особено тези, които отсъстват в защита. За нас е важно всички да са здрави, да няма контузени и наказани и ни трябва късмет, завърши босът на футбола ни./БЛИЦ