Президентът на БФС Борислав Михайлов и ръководството на футболната ни централа желаят успех на клубовете, участници в Първа и Втора лига през новия сезон.

"Вярваме, че и тази година ще продължаваме да ставаме свидетели на прогрес що се отнася до качество на футбола, на подобрения в спортната инфраструктура, както и на все по-приоритетната работа по развитието на младите таланти в детско-юношеските школи.

Българският футболен съюз е убеден, че съвместните усилия на централата и на всеки отделен клуб в борбата срещу хулиганството, агресията, ксенофобията и манипулирането на мачове, ще дадат желания резултат, за да наблюдаваме спортното съперничество в най-чистата му форма и да осигурим интересен и атрактивен продукт за милионите любители на футбола в страната. Подчертаваме готовността си да сътрудничим на всеки клуб, поел по прогресивния път на модернизацията и усъвършенстването - посока, която се намира в сърцевината на стратегията на БФС за бъдещето.

Още веднъж желаем спортно щастие и позитивни емоции на всички участници - и нека заедно направим така, че футболът да победи!", се казва в изявлението на БФС.

Новият сезон в Първа лига започва в петък с мача между спасилите се от изпадане Витоша и Дунав. Двубоят в Бистрица е от 18:30 часа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Трансферно лято 2018 в Първа лига

Първа лига - сезон 2018/2019