В неделя, 21 октомври, се навършиха точно 13 години откакто Борислав Михайлов седна на президентския трон в БФС. Числото е фатално, но периодът на власт на Боби в никакъв случай не е фатален. Не са малко положителните неща, свършени от легендарния ни вратар и останалите „четвърти в света”, които са част от екипа му.

Прекрасната спортна база в Бояна, стабилизирането на националния отбор в последно време (въпреки липсата на големи звезди),  домакинството на Европейското първенство за юноши до 17 години са само една част от успехите. Не бива да се забравя и друго – благодарение на факта, че е член на Изпълкома на УЕФА, Михайлов осигури големи инвестиции за реконструкцията на редица спортни бази и стадиони в цялата страна.

Разбира се, има и такива, които не спират да критикуват Боби. Но няма как – при силните на деня е така.

И децата знаят, че Борислав Михайлов не е виновен за състоянието на клубния ни футбол, където на европейско ниво за момента е само Лудогорец. Тук топката не е в неговото поле, а в това на президенти и собственици на клубовете...

Все пак не бива да се забравя, че БФС отделя и средства за развитието на детско-юношеския ни футбол, плащайки подготвителни лагери на подрастващи от родните отбори.

Но у нас е така... Хората не забелязват положителното, а все търсят негативното.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ