Футболен клуб Локомотив 1927 (Дряново), Община Дряново и сладоледи "ИЗИДА" организират Великденски детски футболен турнир за купата на сладоледите "Изида" в Дряново.  Второто издание на турнира е вече традиционно, като форума ще се проведе за втора поредна година в предбалканския град. Футболната проява е включена в спортните календари на Община Дряново и местния Локомотив, както и в календара и програмата на БФС, съобщават организаторите.

Общо 38 отбора от региона и страната в три възрастови групи, ще премерят сили в спора за купата на сладоледи "ИЗИДА" в Дряново: 
футбол 5 - деца родени след  1.01.2009 г.       
футбол 7 - деца родени след   1.01.2007 г.       
футбол  9 - деца  родени  след  1.01.2006 г.

Надпреварата ще се проведе от 1-ви до 4-ти април на обновените спортни бази - стадион „Локомотив” в Дряново и стадион „Републиканец” в село Царева Ливада.

Тази година, патрони на турнира ще са легендата на Берое Петко Петков, най-успешните дряновски футболисти - Пламен Николов и Станислав Генчев, както и националът от близкото минало Благой Георгиев.

Събитието е с национален мащаб, а град Дряново е стратегическо място в центъра на България и ще улесни пътуването на гостуващите отбори от страната. Участие потвърдиха, доказани футболни школи от всички краища на България – София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе, Дупница, Хасково, Добрич, Троян, Шумен, Балчик, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Трявна, Севлиево и много други.

Участници, треньори, ръководители,  родители и гости на турнира за периода от 1-ви до 4-ти април в Дряново и село Царева Ливада, ще бъдат около 700 - 800 души.

Моля заповядайте на официалното откриване в неделя на 1.04. от 12:00 часа на обяд, на стадион "Локомотив" а финала и закриването на турнира е в сряда 4.04. от 14:00 часа, отново на стадион "Локомотив" в Дряново.