Чорапите са важна част от екипировката на елитните спортисти. Отскоро родните футболисти могат да се похвалят с модерни такива, а БЛИЦ СПОРТ научи кой им ги доставя. Юношите на Левски Георги Никифоров и Кристофър Асенов снабдяват редица звезди с чорапи, които доставят от Австрия. Те са от марката "Tapedesign", с които се обуват и много от футболистите в Бундеслигата, включително играчите на Байерн (Мюнхен). 

Със същите чорапи като на звездата на Арсенал Месут Йозил могат да се похвалят и почти всичките ни национали начело с Ивелин Попов. Георги Никифоров, който години наред е бил в школата на Левски, е близък с Попето, когото от няколко месеца насам снабдява с модерните и удобни чорапи. При последния лагер-сбор на националите ни Никифоров и Асенов зарадваха още Симеон Славчев, Кирил Десподов, Станислав Манолев, Васил Божиков, Страхил Попов и други, които също вече имат от марката в различни разцветки. На всеки от чорапите има инициалите на футболиста. Така например тези на Десподов са с "K.D.". 

"Всички са много доволни. Чорапите, които внасяме от Австрия, са супер удобни. Почти всичките ни национали вече ги носят. Обуваме още Левски, ЦСКА, Локомотив (Пловдив) начело с Мартин Камбуров и много други", разказа Никифоров пред БЛИЦ.

Бившият юношески национал е играл в Австрия, а в последните години работи барман в нощни клубове. Занимава се още с различни ивенти, главно организирайки партита в дискотеки не само в София, а и в други градове.  

Съотборникът му от школата на Левски Кристофър Асенов е роден и израснал в Австрия, където продължава да рита из долните дивизии. "Контузиите ни съсипаха и двамата. Аз заради това се отказах, но запазих много приятелства и смея да твърдя, че съм близък не с десетки, а със стотици футболисти", разказа още Никифоров, който е сред най-близките авери на защитника на Левски Иван Горанов. След победата с 3:1 над Сутиеска снощи бранителят подари тениската си именно на Жоро: