Бившите национали на Португалия и настоящи футболни мениджъри Педро Мендеш и Фернандо Мейра са в България от няколко дни, като вчера се появиха на трибуните в комплекс "Царско село". Двамата изгледаха дербито за върха във Втора лига, спечелено от Ботев (Враца) с 2:1, след като часове по-рано акостираха в София от Бургас. 

БЛИЦ СПОРТ научи, че Мендеш и Мейра са у нас по покана на известния футболен мениджър Милен Георгиев. Легендата на Нефтохимик и бургаския футбол от години е близък с двамата португалци, които с голям интерес приели да прекарат няколко дни при него в България.

Бившият футболист на Порто и Спортинг (Лисабон) Педро Мендеш и Мейра, който 2007 година стана шампион на Германия с Щутгарт, се срещнали в Бургас и с Радостин Кишишев. Милен Георгиев пък не пропуснал да им покаже някои от забележителностите по родното Черноморие.

Снощи двамата бивши национали на Португалия имаха среща и с "Човекът в кадър" популярния Кирил Евтимов, който вече години наред прави реклама на България зад граница, най-вече в Англия покрай връзките си в Челси и редица други футболни клубове. Евтимов сподели снимка от рандевуто си с Мендеш и Мейра, които са го разпитали за българския футбол, както и за Илиан Илиев и Светослав Тодоров. 39-годишният Мендеш е бивш съотборник с Тоди в Портсмут. Настоящият треньор на Черно море Илиан Илиев пък им е познат от успешния си престой в Бенфика. Евтимов е разказал на португалците за топлите си връзки със сънародниците им Нуно Гомеш и Пауло Ферейра. Бургазлията им е споделил и идеята си за мач на звездите в родният си Бургас в обозримо бъдеще, като и Мендеш и Мейра са дали индикации, че биха се включили с удоволствие в такова събитие.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ


* Снимка: Getty Images/Guliver