Благотворителната кампания на „Дунав завинаги“ за 2-годишната Лори започва от днешния мач на „Драконите“ с ЦСКА от 15 ч. на Градския стадион в Русе.

Припомняме, че детето се нуждае от скъпоструваща операция в чужбина. То страда от вроден дефицит на бедрената кост. Към момента не достигат около 50 000 лв., а вече има насрочена дата за операция, която не бива да се пропуска. 

Затова и момичетата и момчетата от „Дунав завинаги” решиха да се включат в кампанията по набиране на средства заедно с футболния клуб. Преди началото на срещата от 16-ия кръг на Първа лига на Градския стадион в Русе днес ще има разположени урни на централния вход и на този за гостуващите фенове на „армейците“. По време на мача ще има и мобилни урни, които ще бъдат сред публиката.

На следващия ден феновете, съвместно с футболен клуб „Дунав”, организират и благотворителен мач. На 25 ноември, неделя, от 10 ч. на терена с изкуствена настилка на клубната база в квартал „Здравец” един срещу друг ще застанат именно отбор, съставен от привържениците на „Драконите”, и футболистите от първия тим. Входът за събитието ще е 5 лв., като отново ще има и отделни урни, в които ще се събират средства за Лори. 

Любопитен нюанс от срещата ще е включването на Людмил Киров. Треньорът обаче ще е в тима на феновете и ще се изправи на терена срещу своите футболисти.