Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев бе призовал феновете на тима да отидат при него до 1 юни, за да им подари акциите. Реакцията на бизнесмена бе провокирана от вандалски прояви на част от привържениците на "червено-черните". 

Срокът изтече вчера, но феновете така и не се явиха при г-н Василев, за да получат акциите на клуба. В същото време финансовият благодетел на Локомотив бе помолен в множество разговори да продължи да издържа отбора с 90-годишна история.

По този повод Иван Василев излезе с ново обръщение към локомотивската общност. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

БЛИЦ публикува oфициалната позиция на бизнесмена:

Скъпи локомотивци,

От мое име и името на акционерите и УС на клуба Валентин Николов, Иво Паргов, Веско Стоянов и Бойчо Величков, благодаря на всички локомотивци за доверието, което ми оказахте през тежките години на изпитание!

Респект и уважение към всички вас, които застанахте зад Клуба!

В същото време е недопустимо на срещите на велик клуб като Локомотив да ставаме свидетели на грозни сцени и рушене на имущество, в това число и лично! Подобни вандалски прояви не отиват на клуб с 90-годишна история дал на българския футбол легенди като Никола Котков и Начко Михайлов.

През последните 4 години заедно с моите колеги инвестирахме толкова средства в базата (терени, помощни игрища, съблекални и други съоръжения) колкото не са били отделяни през последните 35 години, и то само със собствени сили. Ние сме единствените в България, които са вложили такива средства в държавна земя, без да са получили договор или концесия от държавата.

Искам да ви уверя, че заедно с колегите ми от ръководството ще продължим да работим със същата енергия, любов и ентусиазъм за Локомотив, доколкото ни позволяват финансовите възможности.

Наред с това оставаме на разположение за разговори с потенциални инвеститори, които да надградят направеното от нас, което никак не е малко.

Вярваме и призоваваме всяка жена и мъж, в чиито тела туптят локомотивски сърца, да дадат своя принос за обединението на Клуба и по-голяма подкрепа за любимия ни отбор!

Локомотив е необикновения отбор на обикновения Човек!

Иван Василев и членовете на УС на Локомотив София 



Снимка от мача с Литекс през 1999 година, игран пред 15 хиляди зрители в "Надежда":