Бившият играч на ЦСКА Грегъри Нелсон разказа за периода си в България пред местното издание "Voetbal Zone". Крилото изкара 18 месеца на "Българска армия" в периода 2010-2012. След това бе продаден на Металург (Донецк), но твърди, че не е искал този трансфер, а е бил принуден.

"Отидох в ЦСКА от Розендал. Изборът ми беше лесен, защото можех с този отбор да се боря и за титлата, и в Лига Европа. Нещо повече, тогава в ЦСКА ми плащаха в пъти повече, отколкото в Холандия. Така че тази стъпка не беше трудна за предприемане.

Изкарах 18 месеца там, когато по време на зимната пауза получих обаждане от шефовете. Те ми казаха: "Металург Донецк те иска, можеш да отидеш да играеш там". Аз им отговорих: "Никъде не искам да ходя. Харесва ми тук, първи сме, борим се за титлата". Но шефовете ми казаха, че ако не отида в Металург, няма да играя повече. И в резултат напуснах против волята си", разказа холандецът.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По-късно той игра за кратко в Ботев (Пловдив), а след това бе в Индия и се изправи на терена срещу Димитър Бербатов и Керала Бластърс.

"Когато Бербатов играеше в Керала Бластърс, чувах истории как само отишъл в Индия заради парите. Преди мача ни с неговия отбор отидох при него и си поговорихме приятелски. Заговорих го на български, след като си спомних няколко думи от престоя ми в страната. Той беше много учуден, но и приятно изненадан", споделя Нелсън.