Лудогорец и Ботев излизат от 18:30 часа днес във финала за Купата на България.

Разградчани станаха шампиони и си осигуриха участие в евротурнирите, а трофей днес ще им даде възможност да постигнат трети дубъл в историята си. За "канарчетата" от Пловдив пък успех за Купата ще е с цената на участие в евротурнирите.

Двубоят има отношение към разпределението на квотите на България в Лига Европа. Ако Ботев спечели трофея, то пловдивчани ще бъдат участници в турнира. Освен това няма да се играе финален плейоф, а направо ще се пристъпи към такъв между третия в класирането /Левски или ЦСКА/ и Верея. В случай на победа за Лудогорец днес, финалният плейоф Ботев - Верея остава, а впоследствие и нов такъв срещу четвъртия в подреждането.

В Пловдив приемат срещата като Мача на годината и ще изпратят мощна агитка, която ще преобладава на полупразния "Васил Левски".

Треньорът на Ботев Николай Киров ще разчита на най-доброто, с което разполага, докато колегата му Георги Дерменджиев ще се лиши от  Джоди Лукоки, Йордан Минев, Владислав Стоянов и Витиня. 

Ботев и Лудогорец до момента имат по две купи във витрината си и днес един от двата тима ще вземе третото си отличие от турнира. За пловдивчани обаче триумфите в тази надпревара са доста назад в историята - през 1962 и 1981 година, докато разградчани спечелиха през 2012 и 2014 година.

Вероятни състави: 

Резултат с изображение за ботев пловдив логоБОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Генев, Марин, Меледже, Балтанов, Вутов, Бризола, Неделев, Виана
Резултат с изображение за лудогорец логоЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Моци, Паломино, Натанаел, Кампаняро, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешерю

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Никола Попов
Начало: 18:30 часа, пряко по Диема

ВСИЧКО ЗА ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ