Българският футболен съюз излезе с официална позиция по казуса "ЦСКА". Преди няколко дни представители на клуба заявиха, че са водили кореспонденция с УЕФА и европейската централа им казала, че ще ги признае, но БФС трябва да прати историята на фалиралия ЦСКА. От родната футболна централа обаче отвърнаха, че от УЕФА никой не е искал нищо от тях.

Ето какво пише на сайта на БФС:
Във връзка с многобройните спекулативни информации, свързани с предполагаемо настояване от страна на УЕФА към Българския футболен съюз за предоставяне на справка за спортната история на ПФК „ЦСКА-София“, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов счита за необходимо да подчертае следното:

Българският футболен съюз винаги е оказвал адекватно и равностойно съдействие на клубовете – членове на съюза в различните им локални и международни казуси. В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК „ЦСКА-София“, съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни.

Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС, ПФК „ЦСКА-София“ получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на Българския футболен съюз.

Борислав Попов
Изпълнителен директор на БФС".