Берое сломи гостуващия Дунав с 2:0 в среща от 4-ия кръг на efbet Лига и се върна на победния път след две последователни загуби - от Лудогорец (2:4) и Арда (1:3). Педро Еуженио (15) и Иван Минчев (31) бяха точи за тима от Стара Загора, който се изкачи на петата позиция преди останалите срещи от кръга. „Драконите” допуснаха трета загуба за сезона и нямат успех за първенство в Стара Загора от 1976 година.

Домакините имаха първия сериозен шанс да поведат в 7-ата минута, когато Рубен Бригидо изведе прекрасно зад отбраната Александър Цветков, но той не успя да преодолее вратаря Благой Макенджиев. Две минути след това гостите получиха фаул пред границата на наказателното поле, но Свилен Щерев шутира над вратата на Перниш.

Заралии владееха повече топката, а в 15-ата минута вече бяха и напред в резултата. Карлос Охене демонстрира страхотен поглед и със страхотен пас намери Педро Еуженио, който се забави зад гърба на защитата, но финтира бранител и вкара в близкия ъгъл за 1:0. Осем минути след гола Педро Еуженио пробва силен далечен удар, но този път Макенджиев хвана топката. Малко по-късно стражът на гостите се намеси и след точен удар на Рубен Бригидо, който след това шутира и от воле встрани от вратата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В 31-ата минута Берое удвои аванса си. Александър Цветков получи топката на аутлинията и я подаде към Иван Минчев, който реализира изключително красив гол, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата зад Макенджиев за 2:0. Две минути по-късно Ахмедов и Щерев разиграха на двойно, а последният не успя да преодолее вратаря Перниш, останал очи в очи с него. В 42-ата минута и Ивайло Лазаров пробва късмета си с шут от далечна дистанция, но топката отиде право в ръцете на Перниш.

Десет минути след почивката Зоран Йосипович направи голям пропуск, след като получи добът пас от Рубен Бригидо, но ударът му бе отразен от Макенджиев. В 65-ата минута след опасен удар на Кавалканте топката срещна крак на защитник и излезе в корнер. Същото се случи и седем минути след това при удар на Педро Еуженио.

До края на мача Берое продължи да владее повече топката, а гостите така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Перниш.

След втория си успех за сезона тимът от Стара Загора събра 6 точки в актива си. Дунав остава с 3 точки.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020