Берое спечели с 3:1 домакинството на Левски от последния кръг на първенството. В герой за домакините се превърна легендата Мартин Камбуров, който отбеляза два гола през второто полувреме - в 50-ата и 90-ата минути. Преди това Рубен Бригидо откри резултата в 28-ата минута. Камбуров се отчете с асистенция за първия гол на Берое. 

В 71-ата минута Валери Божинов намали изоставането на Левски - 2:1, след като бе точен от дузпа. Наказателният удар дойде след нарушение на добрия му приятел и бивш съотборник в Партизан Иван Бандаловски. Националът на Берое фаулира Станислав Иванов и последва дузпа, която Божинов реализира. "Сините" обаче не успяха да се преборят с Берое, като домакините диктуваха играта през цялото време. И логично, след като Александър Томаш заложи на опитните футболисти, докато колегата му Георги Тодоров на резерви. 

Заради предстоящия във вторник от 20 часа бараж за Лига Европа срещу Етър бяха съхранени титулярите и "сините" излязоха в Стара Загора с експериментален състав. 

Това доведе до загубата навръх 105-ата годишнина на Левски.

"Сините" направиха жест към юношата си Деян Иванов, който изведе отбора с капитанската лента. Сърцатият централен защитник загуби баща си в навечерието на дербито с ЦСКА (0:2), но днес отново бе на терена, защитавайки екипа на любимия си Левски. Този път на гърба му не беше изписана фамилията му, а презимето - Викторов. По този начин Деян почете баща си. 

Атаката поведе Валери Божинов, който беше подпомаган в предни позиции от Станислав Иванов, Еркебулан Сейдахмет и 16-годишния Мартин Детелинов Петков, който бе на дясното крило. Вратата пази юношата на клуба Николай Кръстев, който обаче не се представи на ниво. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Над всички беше Мартин Камбуров, който с двете попадения събра 16 през сезона и завършва на третото място в голмайсторската листа след Станислав Костов и Клаудиу Кешерю. 

Ветеранът вече има общо 18 попадения във вратата на Левски за всички отбори, за които е играл в кариерата си.

Камбуров продължава да гони рекорда на Петър Жеков за стрелец №1 в родния елит за всички времена. Мартин вече има 218 гола, с които заема втора позиция. Лидерът Жеков е с 253. 

Победата пък е трета поредна за Берое над "сините" след предишните две с по 2:1 по-рано през сезона. Отборът от Стара Загора завършва на четвъртото място с 58 точки, а Левски остава с 66 на третата позиция и му предстои важен бараж с Етър за класиране в Лига Европа.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019