Берое разби Верея с 6:0 в мач от 16 кръг на Първа лига. Дербито на Стара Загора се игра почти през цялото време пред едната врата и логично се стигна до този голям резултат.

Неостаряващият Мартин Камбуров отбеляза два гола и вече има 213 попадения в елита на България, а националът Борислав Цонев се отчете с хеттрик и асистенция. Вандерсон също записа името си сред голмайсторите. 

На стадион "Берое" играчите на Александър Томаш започнаха устремено срещата и откриха резултата в 16-ата минута. Хаджиев центрира към десния фланг, Коуроупис опита да върне към стража с гърди, но Виана овладя топката и прехвърли Цинцарски отблизо.

В края на първата част интригата бе убита. Цонев проби по фланга и върна около точката на дузпата за Камбуров, който от въздуха простреля с мощен изстрел Цинцарски за 2:0.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-малко от 10 минути след началото на второто полувреме Владимир Гаджев изведе Цонев сам срещу Цинцарски и той прати топката в мрежата с техничен удар отблизо.

В 61-ата минута падна и псоледното попадение за Берое. Меска преодоля двама бранители отдясно, стигна до аутлинията и пусна остър пас към Цонев, който реализира с едно докосване от три метра.

В последните минути на двубоя паднаха още две попадения. Първо Цонев оформи своя хеттрик. Халфът на домакините бе изпуснат от бранителите на Верея и направи безпомощен Цинцарски отблизо след отлично извеждащо подаване на Леони.

В добавеното време на мача Берое получи право да изпълни дузпа, а Мартин Камбуров безпроблемно реализира.

С победата Берое събра 30 точки и се утвърди на четвъртото място. Верея е на дъното на класирането с едва 4 точки и все още без победа.

 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019