Димитър Бербатов разкри дали е мислил да сложи край на кариерата си с екипа на български тим. Той призна, че е имал предложение от Берое, а от ЦСКА никой не го е търсил.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед даде интервю за „Диема Спорт“, в което говори още националния ни тим и за пропуснатата възможност да играе във финал на Шампионската лига, след като остана извън групата на „червените дяволи“ през 2009 година за битката с Барселона.

„Мислил съм си за българския шампионат – от любов към играта, за феновете, себе си да радваш, че играеш. Но преценяш плюсове и минуси и си казвам, че може би не бива. Преценяш всичко, в това число и условията. Да идеш на мач с кеф, за жалост тук не е така. Като си свикнал на хубаво е трудно да отвикнеш. Аз познавайки се себе си, изисквам, а така стават проблеми. От друга страна, никой не ме е търсил. Изключая Берое, с който говорихме, но прецених, че не бива. Иначе минавало ми е през главата. Тези неща са нормални. Никой не ме търсил от ЦСКА. По тази логика и от Леверкузен трябваше да ме потърсят. Това обаче е нормално. Футболът е бизнес, няма място за сърдене. Аз приемам всичко нормално“, призна Бербатов.

„По принцип не мисля, че има футболист, който без емоция казва край. Живееш с мечтата, илюзията, че още можеш. А всъщност вече не можеш онова, което си правил преди години. В днешно време така се развива светът, че всичко се обявява в социалните мрежи. Но и при мен наближава този момент. Ще трябва и аз да го кажа“, сподели още голмайсторът.

„Преживяваш такава ситуация…тази дума е тежка. Така е преценил Сър Алекс, така е направил. За мен бе тежко и неприятно. Не мисля, че заслужавах такова отношение. Обясних как съм се чувствал. Бе неочаквано, Случи се. Не ми бе приятно. Известно време си задавах въпроси. В същото време играеш с Барселона. После моето мнение, което после си потвърдих и с думите на сър Алекс – беше, че е било грешка. Не беше правилно решението, но не може да се върнем назад. Футболът е популярен спорт, случи се така. Изглежда супер онова, което изживях в Манчестър Юнайтед. Като видя снимки – става ти готино, после тъжно, усмихваш се, но всичко е свършило. Може само да си припомниш какъв си бил. Животът обаче върви напред. Това са върхови моменти в кариерата ми. Борих се много за това. Това бе върхът ми. Винаги има емоции, когато човек си преглежда стари неща, в които е успял“, каза нападателят за престоя си на „Олд Трафорд“ и пропуснатия финал срещу Барса в най-престижния европейски клубен турнир.

„Имаме добър отбор, колективът е хубав. Момчетата се стараят, правят каквото могат. Амбициите на всички са големи, стремим се към онова, което е било през 1994-а, но може и да не се повтори това. Хубчев е направил добър отбор, момчетата се готвят и дават всичко от себе си. Няма как да бият във всеки мач. Когато даваш всичко обаче, мисля, че е приемливо за всички“, завърши Бербатов за националния ни тим в момента.