Рекордьорът по отбелязани голове за националния отбор Димитър Бербатов коментира загубата на България с 1:2 като гост на Чехия в квалификация за Евро 2020. Той изрази надежда, че тимът на Красимир Балъков ще спечели предстоящата среща с Косово в понеделник. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед беше сред важните гости на турнира „Данониада“ в НСА, тъй като е посланик на надпреварата за деца.

„Гледах мача на националния отбор. Всички обичаме да критикуваме. Мога да си позволя много неща да кажа, но няма смисъл. Не съм част от отбора и не съм близо до нещата, за да мога да си позволя да говоря каквото и да е. Лошото е, че загубихме, въпреки че тръгнахме добре. Момчетата се стараха и опитаха това, което могат. Важен е резултатът, но той не беше в наша полза“, коментира Бербо.

„Надявам се момчетата да спечелят мача, който идва. Винаги трябва да си оптимист. Винаги ще подкрепям националния отбор. Познаваме се с Краси Балъков, но не мога да давам оценка на качествата му като треньор, защото аз все още не съм треньор. В момента трудното при мен тепърва идва. Трябва да се фокусирам върху нещо, за да мога да го гоня”, допълни Бербатов.