ЦСКА стана шампион на 12-ото издание на детския футболен турнир “Данониада” 2019. След оспорван двубой с малките футболисти на Локомотив (Пловдив) и трудна победа с 1:0, „армейците“ ще представят България на Международна купа DANONE NATIONS CUP в Барселона през есента.

Посланикът на турнира Димитър Бербатов награди малките футболисти и пожела на победителите да продължават да тренират все така усилено и ги зарадва с новината, че лично ще отиде да ги подкрепи на международния футболен турнир в Испания.

Победителят в „Данониада” ще се състезава за международната купа DANONE NATIONS CUP. По случай 100 години от основаването на DANONE, финалите ще се играят на RCDE стадиона в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година. На международния форум, България ще бъде представена от Берое (Ст. Загора) – победител през 2018 г., и от тазгодишния шампион ЦСКА.

Индивидуалните награди Димитър Бербатов връчи на голмайстора Юлиан Гилов от ЦСКА и на най-добрия вратар Антонио Вардин от Локомотив (Пловдив). Партньорите на турнира от „Нова Броудкастинг Груп“ наградиха отбора на Сините камъни (Сливен) за тяхната етична игра.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА „ДАНОНИАДА“ 2019
1.ЦСКА (София)
2.Локомотив (Пловдив)
3.Сините камъни (Сливен)
4.Дунав (Русе)
5.Черноморец (Бургас)
6.Славия( София)
7.Литекс (Ловеч)
8.ОДК Варна