Димитър Бербатов записа блестящ неофициален дебют с екипа на Берое. Нападателят донесе успеха с 1:0 на старозагорци над Славия в контрола, играна в Разлог. Както е известно, бившият национал поддържа форма с тима на Александър Томаш, докато си търси отбор в чужбина.

Днес Бербатов започна като титуляр в редиците на Берое, като престоя на терена през всичките 90 минути. През първата част двата тима не си отбелязаха гол, като старозагорци бяха значително по-активният тим на терена, но така и не успяха да открият резултата. В 33-ата минута Бербатов нацели греда след удар с глава при центриране от корнер.

През втората част играта се водеше предимно в средата на терена и липсваха реални голови положения. В 81-ата минута "белите" се активизираха и получиха право да изпълнят дузпа. Резервният вратар на Берое Богомил Цинцарски спъна Наско Милев в наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият, но ударът му бе отразен.

Така се стигна до 90-ата минута, когато Педро Еуженио центрира от корнер и Бербатов с глава порази целта, носейки победата за Берое.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа