Главният мениджър на Етър Красимир Балъков спечели днес втора място за най-добър треньор в Първа лига. След награждаването легендата, която застана начело на националния отбор, говори пред медиите. Той обаче отказа да коментира националите от Черно море, които бяха изгонени от тима на "моряците". Той ще направи това на пресконференция на 29 май.

Балъков говори за предстоящия утре бараж за участие в Лига Европа срещу Левски. Срещата е от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". 

"Подготвили сме по най-добрия начин за мача с Левски. Напрежението не е при нас. Ще се опитаме да изиграем един разумен, качествен двубой. Знаем, че Левски има предимство с публика, атмосфера и традиции. Опитвам се да настроя футболистите да игнорират това и да играем като равен с равен. Ако си спазим начертаната концепция ще се получи хубав двубой с интересни моменти. Етър няма какво да губи. Даже постигнахме повече от това, което очаквахме. Ние можем само да спечелим от мача с Левски", започна Балъков.

"Откакто Тодоров дойде на поста в Левски отборът играе организирано, добре. В момента Левски е стабилен отбор, който може да победи всеки. Те са фаворити в мача, но нека се изиграе мача. Виждали сме 1 и 1000 във футбола. Ще съм доволен, ако успеем да направим качествен двубой", продължи треньорът на Етър.

"Това ще бъде един добър завършек, ако спечели плейофа. Но няма да бъде токова неочаквано. Все пак показахме какво можем през сезона. Няма да се защитаваме на "Герена", а ще опитаме да играем отворен и динамичен футбол. Не сме тренирали дузпи, а и не вярвам, че ще се стигне до дузпи. Ако пък се стигне - е по-добре да не ги тренираме. Когато ги тренирахме нямахме успех", каза още Балъков.

"В националния ни очаква много работа. Но нека оставим това за 29 май, когато е насрочена пресконференция. Ще ви дам коментар за футболистите от Черно море на пресконференцията на националния отбор", завърши легендарният футболист.