Селекционерът на България Красимир Балъков отново похвали играчите си след загубата с 1:2 от Чехия в квалификационен мач за Евро 2020. При пристигането на националния отбор той обяви, че оставаме в играта за класиране на европейското първенство, а шанс за това ни дава равенството между Черна гора и Косово.

“Мачът се разви неблагоприятно за нас, но в играхме съперник с водещи играчи на силни европейски отбори. Тази разлика си пролича в ключови моменти. Традиционно не играем добре срещу Чехия, но този път имаше възможност срещата да завърши и по друг начин“, коментира Балъков на летището.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

“Нуждаем се от време, за да осъществим новата концепция за игра. Доволен съм от момчетата, но не и от резултата. Опитни футболисти като Исмаил Иса и Георги Сърмов изиграха ролята си по най-добрия начин и направиха много силен мач. Притеснение имаше сред младите, но случилото се в Прага, е много ценен опит за тях”, допълни националният селекционер.

“Мислех, че ще бъде по-тежко, но този равен между Черна гора и Косово ни оставя в играта. Важното е да победим в понеделник. Докато имаме шансове, ще се борим. Надявам се, че хората ще ни подкрепят. Нека първо възстановим футболистите, след което ще решим дали са належащи промени в състава”, обяви Красимир Балъков.