Треньорът на Етър Красимир Балъков прие спокойно поражението с 0:1 при визитата на Славия в първия мач от финалния плейоф за участие в баража за Лига Европа и отвърна на критиките на боса на „белите“ Венци Стефанов във връзка с назначението му за селекционер на националния тим. Балъков е убеден, че „виолетовите“ могат да обърнат нещата в реванша.

“Няма разочарование, защото това е баражен мач в две срещи. Жалкото е, че сами се победихме, тъй като подарихме ситуация на Славия. Можеха нещата да се развият по друг начин. През второто полувреме Славия се прибраха и пазеха резултата, а ние тотално ги надиграхме. Заслужавахме равен. Положителното от този негативен резултат е, че сега във Велико Търново ще дойдат повече зрители. Ако Господ е с нас, в четвъртък ще победим и ще продължим напред. Ще трябва да сме по-офанзивни при този резултат, а също така да внимаваме. Няма драма с лиценза на Етър. Просто не сме подали документи, тъй като не сме очаквали да стигнем до тази ситуация. Това е лиценз, който засяга инфраструктурата, т.е. дали ще играем във Велико Търново”, сподели Балъков след мача.

“Уважавам го като човек, който е направил много за българския футбол. Славия е един много симпатичен отбор. Но да се критикува един селекционер без нито един ден работа - това не го разбирам. Аз съм положителен човек, но ухапят ли ме, хапя и аз”, добави новият селекционер на националния тим.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019