Главният мениджър на Етър Красимир Балъков потвърди новината на БЛИЦ, че халфът Аласана Мане, който е собственост на Барселона, отново ще играе под наем при „виолетовите” .

Героят от САЩ 94 даде интервю за сайта на търновския клуб.

„Така е, в процес сме на привличане на Мане. Още не са финализирани официално нещата, но по тези въпроси се работи. Ние искаме да се появи колкото може по-бързо и го очакваме. В момента Мане е в Барселона и сме му дали индивидуална програма за работа, очакваме да му излезе необходимата виза, за да играе при нас. Така че до седмица вероятно ще бъде тук, което ще ни даде повече опции в средата на терена”, съобщи Балъков.

Той добави, че Етър е на път да се раздели с нападателя Алиуне Бадара. „В момента върви процедура по разтрогване на договора му”.

52-годишният специалист коментира и радостната вест, след като наскоро стана дядо на момченце.

„Изписаха ги вече от родилното. Видях го. Диего е много хубаво дете, да е живо и здраво и да радва цялото семейство! Ние сме изключително радостни с появата на новия член на нашето семейство. Пожелавам му да расте в спокойствие и като порасне, ако реши да тръгне по нашия път, ще го подкрепим”, каза още Балъков, който наскоро взе участие в мач на легендите на Щутгарт.  

„Тръпката да облека отново екипа на бившия ми тим в Германия беше голяма. Беше невероятно удоволствие да бъда между такива легенди, които са минали през отбора като Дунга, Клинсман, Бертолд, Курани, Бобич, Елбер, Верлаат, Волфарт, Ханзи Мюлер, да не ги изброявам всичките, защото ще пропусна някой. Треньорите Феликс Магат, Ралф Рагник, Юрген Съндерман, Кристоф Даум, Армин Фее. Стана много хубав зареждащ спектакъл преди приятелския мач срещу Атлетико Мадрид. Припомнихме си годините, в които бяхме по зелените терени.

Вкарах победния гол за 3:2. Аз винаги обичам да побеждавам, дори и в приятелски мачове. Но този мач беше интересен, защото 7-8 години с "магическото трио" с Бобич и Елбер не бяхме играли заедно. Нищо не се е променило в мисленето ни. Отиграването ни малко се е забавило, но топката пак пристигаше точно. И трите гола за нашия отбор отбеляза "магическото трио", беше прекрасно изживяване”, завърши Балъков.
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019