Селекционерът на България Красимир Балъков даде официална пресконференция преди четвъртата ни евроквалификация утре. "Трикольорите" приемат Косово в група "А", като двата тима имат по 2 точки, съперникът ни обаче има среща по-малко.

"Отборът на Косово нормално да е по-различен, но общо взето играят съвременен футбол. Имат вратар, играещ много добре с крака. Познавам добре треньора им, работили сме в Швейцария. Много е креативен. Мачът ще бъде изключително тежък. Ние трябва да играем офанзивно и да търсим гола. Не беше същият мач, който играха с нас в Косово (б.р. - равенството им 1:1 с Черна гора). Нямат страх, не се притесняват да играят в противниковата половина и да правят преса. Имат качествени играчи, освободени са. За разлика от нас, при тях каквото и да направят е добре дошло за тях", каза Бала.

"Във всичко трябва да сме по-добри. Винаги мисля върху конструктивната критика от медиите, разбира се с право някои от критиките след мача с Чехия. Ние добре знаем какво сме правили добре и какво зле. Ще се опитваме да коригираме грешките – да имаме повече желание в средата на терена, да търсим повече топката, да бъдем по-агресивни в поредни позиции, да печелим повече единоборства и да сме по-хладнокръвни пред вратата на съперника. Казах, че искам нова концепция. Това не става за ден или седмица. Много информация за кратко време дадохме на играчите, но ние ще е преработваме преди всеки мач. Имаме различни варианти за игра. Невинаги се получава, дано сега стане и най-важното е да спечелим трите точки. Логично е да търсим лека свежест в отбора. Чакаме да мине тази тренировка. Имахме малко време за възстановяване. Дано всички са здрави и след тренировката ще преценяваме какво е физическото състояние на игралите. Имам решения в главата си, но твърдите решения ще вземем утре", допълни селекционерът ни.
Нашата квалификационна група за Евро 2020