Третодивизионният футболен Балкан (Ботевград) привлече няколко нови попъления преди старта на сезона във „В” група. Това са опитният Стоян Георгиев, който е юноша на Славия. Роденият на 18 септември 1986 година бранител е играл още за Спартак Варна, Дунав Русе, Сливен, малтийския Биркиркара, Локомотив Мездра и Оборище Панагюрище. Към „зелените” от Ботевград се присъединиха още Ивайло Цветанов от Ботев Враца, Дани Ризов и Сибил Карагьозов от Локомотив (София). В Балкан остават Цветелин Цаковски и Иван Мишев, съобщава botevgrad.com.

Играещият президент и треньор на ботевградчани Иван Редовски качи футболистите на зимен лагер в село Боженица. Футболистите тренираха две седмици в по-тежки атмосферни условия, за да трупат физическа подготовка.

„Това, за което бяхме дошли, го изпълнихме. Става дума за планирания обем и физически натоварвания. Момчетата издържаха, въпреки някои битови проблеми. Оттук нататък ни предстои да наблегнем на игровата подготовка. Няма да е лесно, тъй като и двата терена в Ботевград са заснежени и засега не стават за футбол. Вероятно ще търсим терени, главно в София", каза Редовски.

В последната си контрола Балкан завърши наравно 1:1 срещу Марек (Дупница). Днес тимът играе срещу втородивизионния Витоша Бистрица на един от терените на Царско село в София. Също там на 8 февруари Балкан излиза срещу Рилски спортист, а на 11 февруари гостува на новото игрище на Кариана Ерден. Предпоследната предсезонна проверка е на 15 февруари с Германея, а серията контроли завършва на 18 февруари с Локомотив БДЖ.