Двама фенове от село Точилари са наказани със задържане под стража за футболно хулиганство, съобщават от ОДМВР-Разград. По време на дербито на Областна група „Изток“ в област Разград между Златен лист (Точилари) и Челси (Брестовене) двама мъже от публиката с неприлични възгласи нахлули на терена и се сбили с вратаря на гостите.

Това станало в събота в 25-ата минута на мача между втория и третия в класирането при резултат 0:1, пише "Гонг". Побойниците били разтървани и вратарят Себахатин Махмудов не е пострадал, дори след 8-минутното прекъсване на мача е продължил да играе. На двамата фенове обаче са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

По-късно Районен съд-Кубрат постановил наказания „задържане под стража в поделение на МВР“ – 10 денонощия за 29-годишния С.Ю. и 12 денонощия за 31-годишния Н.А.

След инцидента мачът е продължил, завършил е при резултат 2:1 за Златен лист (Точилари), с което домакините са запазили втората си позиция в класирането на Областна футболна група „Изток“ с 2 точки преднина пред Челси (Брестовене) и с 3 точки изоставане от водача в класирането Стара сила (Старо селище).