20-годишен американец напира да облече екипа на лидера в Източната „Б” група Спартак (Пд), пише сайтът на клуба. Уил Кямбъл прати до Пловдив мило писмо, с което пита дали през януари може да се присъедини към тима на Николай Киров – Белия.
„За мен ще е голяма чест да играя в Спартак. Мечтая да си вадя хляба като футболист в Европа”, пише Кямбъл. Янкито, чийто баща е шотландец, играе като ляв халф и ляво крило. Уил тренирал футбол от 10 години, като е бил капитан на колежански тим от Ню Джърси. Първият клуб на мераклията се казва "Лудите котки". Кямбъл е избиран за най-полезен играч в Колежанската лига, има страхотен пас и е изключително бърз.
„За съжаление при нас нямат право да играят футболисти извън Европейския съюз”, коментира изпълнителният директор на Спартак Людмил Божилов (на снимката). Отговорът му бе препратен на пощата на Уил Кямбъл в Ню Джърси. Така Стоян Терзиев – Мечката може да тренира и спи спокойно, няма опасност американец да го конкурира на старта на зимната подготовка./БЛИЦ