Водещи политици, сред които и няколко министри, са посъветвали Александър Томов да се оттегли от ЦСКА, научи БЛИЦ. Сигурни източници заявиха, че с Томов са разговаряли министърът на културата Стефан Данаилов и депутатът Иво Атанасов, които са големи привърженици на “червения” клуб.
Самият Томов съобщи на пресконференция в хотел “Хилтън”, че до края на другата седмица ще бъде обявен  новият собственик на клуба.
В началото на седмицата Томов разкри, че 4 фирми са основните кандидати за закупуването на клуба. Две от тях били от Западна Европа, едната от Русия и едната от Близкия Изток.
Агенция БЛИЦ вече информира, че в руската фирма участие има бившият собственик на Левски Майкъл Чорни. Предполага се, че фирмата от Близкия Изток е “Абу Даби Холдинг Груп”, която притежава английския Манчестър Сити.
Последната новина пък гласи, че и българска фирма има интерес към придобиването на ЦСКА. Това е фирмата “Титан”, която се занимава със сметосъбирането и сметоизвозването в 19 български града. Предполага се, че сделката ще се осъществи срещу 10 милиона лева.
"Тези четири фирми, за които вече споменах, ще ни дадат бизнес-планове  за развитието  на клуба. Ние ще ги разгледаме и до 5-6 декември ще се знае кой ще е новият  собственик на ЦСКА", уточни Томов./БЛИЦ