Акционерното събрание на Ботев завърши със скандал. Той избухна между дребните акционери и мажоритарния собственик на клуба и негов президент Димитър Христолов. 

Повод за конфликта бе, че Димитър Христолов успя да вдигне уставния капитал на дружеството от 1 000 000 лева на 1 700 000 лева и благодарение на своите акции и тези на партньорите си стана притежател на 91 процента от акциите. Той успя да превърне свои стари плащания към клуба в акции, но не е дал възможност на други акционери да увеличат акциите си.

Променен е и уставът на Ботев. Според поправката важните решения ще се взимат не от мнозинство от 67 процента, както беше досега, а с 91 процента. Самият Димитър Христолов смята да остави за себе си 10 процента от акциите, а останалите иска да продаде на бизнесмените изявили желание да закупят клуба. При това положение той ще има право на глас при вашните решения.

Част от по-дребните акционери обвиниха Димитър Христолов, че така на практика ще саботира продажбата на Ботев и предрекоха, че може и да няма сделка по продажата на клуба./БЛИЦ