Академия "Христо Стоичков" спази традицията и направи пореден кастинг за попълване на селекциите на етрополската футболна школа.  Над 20 момчета получават шанс за изява, още повече, че от новия шампионат ще има и елитна група до 15-годишна възраст.
 
В отделните елементи от теста имаше момчета, които направиха изключително впечатление и си спечелиха повиквателните за лагерите от началото на юли и преместване в Етрополе.
 
Другата новина на деня от академията е, че тя сключва генерални договори за сътрудничество с школата на Палас от Рудозем и ДФК Видин. Видинчани се представиха с 4 момчета на различни възрасти и всички бяха одобрени. Четирите деца от Палас също са нови попълнения на Чавдар.

Междувременно стана известно, че протестите на ДФК Видин пред Община Видин, съпроводени с медийна подкрепа, включително на централно ниво, са довели до конструктивни действия на местната власт и младата школа ще получи място за терен, където да бъдат обучавани над 200 деца от крайдунавския град.
 
Припомняме, че в академия "Христо Стоичков" се обучават около 120 деца от цяла България, напълно безплатно за родителите им. Освен това им се осигурява гимназиално образование, а общежитието на спортистите е в двора на училището.
 
Най-известните продукти на академията са Ивайло Чочев, който днес се прибира с националния отбор, след победата с 1:0 над Малта, Димитър Евтимов, вратар на двукратния европейски шампион Нотингам Форест и Димитър Митов, вратар на лондонския Чарлтън. Състезателите в Англия преминаха директно от академията в Етрополе.

Патронът на школата Христо Стоичков не успя да присъства на кастинга. В петък той чете лекция в Националната спортна академия, а вечерта бе в Етрополе, където изгледа мача Малта-България в голяма компания, включително президента на клуба Емил Димитров, главния промоутър на академията Петьо Костадинов и др. Напомняме, че в края на юли за окончателни тестове в популярен английски клуб ще замине централният нападател Борислав Трендафилов, 100-процентов етрополски продукт.