25-часов преход до казахстанския град Паблодар ще започне Дунав във вторник сутринта, за да излезе в четвъртък от 17:00 часа срещу Иртиш в първия си мач в Европа след 42 години пауза.

"Драконите" тръгват за Казахстан във вторник в 07:00 часа. Първо те ще пътуват до Истанбул. От Турция в 20:00 часа вечерта играчи и треньори ще се качат на полет до Астана.

Оттам предстои нов до последната точка - Павлодар, където тимът трябва да пристигне в 8:00 часа българско време в сряда сутринта. Така реално се събира цяло денонощие, изкарано по автобуси, летища и самолети. В сряда от 17:00 часа е официалната тренировка на стадион "Централний".

"Изморително е. Но трябва да се справим, няма как. Момчетата доказаха, че са големи мъже, с представянето си през миналия сезон", коментира наставникът на Дунав Веселин Великов.

Днес по обед ръководството на клуба ще даде пресконференция. На нея се очаква да бъде внесена по-голяма яснота около организирането на реванша в Русе. Той е на 6 юли. На брифинга ще бъдат обявени цените на билетите, които се очаква да са между 15 и 20 лева, и кога ще бъдат пуснати в продажба. Възможно е и талоните да са по-скъпи. Както е известно, УЕФА разреши на Дунав да домакинства в Русе, но с намален капацитет. Ще бъдат пуснати само 7500 зрители при максимум от 12 000. Реално секторите зад вратите ще останат неизползваеми.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа