Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори пред медиите след победата над руския Амкар в контролна среща. Томаш сподели, че селекцията не е приключила, а се очаква футболист, с който отбора да подпише договор.

– Г-н Томаш, доста "Браво" се чу по време на мача. Сигурно сте доволен?
– Не, може да значи, че в този двубой съм решил да говоря само положително.

– Възходящо ли върви все пак отборът?
– Не трябва да се правят крайни оценки. Доволен съм от момчетата, че се раздават. Убедем съм, че можем още повече и те го показват във всеки един мач. Това не означава, че всеки един мач ще върви по този начин, защото ако наистина е така, то всеки един отбор ще бъде на едно ниво.

– Не ви ли се иска да имате малко повече положения?
– Те ще дойдат. Това, което правим в момента е основата. Не можем да прескачаме нещата.

– Какви са положителните изводи от днешния двубой?
– Взаимовръзките и изнасянето на топката в определени моменти. Без началото. И когато трябваше да решаваме дали да застанем между линиите или да рискуваш. Отидохме малко на риск и понякога нещата могат да бъдат фатални. Тогава и въпросите ви към мен ще са други.

– Как може да определите играта на Камбуров днес с една дума?
– Много можещ.

– В началото на мача бяха малко стреснати вашите играчи, но все пак не всеки ден български отбор бие руски, пък макар и в контролна среща…
– Манталитет. Говорим за отбор от Висшата лига на Русия. Ако тези същите играчи на „Амкар“ излязат с екипа на „Долно“, да не казвам нанагорнище, примерно, ще излезем със самочувствие. Това е проблем в България. Ние можем, всички можем, но сме хора на крайностите. И държавата ни може да е по-добра, но не можем да си пречупим ценностите.

– Селекцията приключена ли е?
– Това, което казвам винаги го казвам и сега – чакаме човек за директен договор. Тези, които предвиждахме за проби – най-вероятно няма да се случи.
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018