Треньорът на Берое Александър Томаш не бе особено доволен след отпадането на 1/8-финалите от Купата на България. Тимът от Стара Загора загуби от Ботев (Пд) с 3:4 след дузпи в дербито на Тракия. В редовното време и продълженията съперниците не успяха да си вкарат гол.

"Влязохме трудно в мача, до 25-ата минута имаше притеснение от тежестта на мача, Ботев приеха играта, но имат силна страна, от фаза защита във фаза атака. Създадохме много положения, благодаря и на публиката, която също ни помогна. Когато не можеш да си вкараш положенията се стигна до дузпите. Сега трябва да покажем, че сме мъже. Трябва да вдигнем главите, имаме в моменти леки спадове, днес създадохме повече положения, но не реализирахме, а това е проблем", коментира Томаш след мача.

"Болезнено е, но трябва да видим защо се стигна до дузпите. Психологически бяхме добре, но след една изпусната дузпа. Футболът е игра на голове, когато не отбележиш е проблем. Капитанът трябва да поема инициативата, когато се справиш в трудните моменти, вдигаш и другите. Можем много, Ботев четвърта година е с този отбор и тези футболисти, ние сме на година и половина, но пътят е правилен, да, два пъти отпадаме, но от Ботев и Лудогорец, два силни отбора. Трябва да се вдигнем за мача със Славия", продължи треньорът.

"Засега нямаме футболист с контузия, има болежки, но няма контузии, издържахме физически, важно е да се възстановим, Камбуров е на такива години, че трябва да го съхраняваме, не може само да го изцеждаме. Във всеки мач ако играем за победа, на този стадион, ще играем, накрая ще видим къде ще сме", завърши наставникът на Берое.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/19