Помощник-треньорът в Берое Тодор Кючуков даде интервю пред beroe.bg преди срещата с Локомотив (Пловдив), която е утре от 20:00 часа в Стара Загора: 

– Г-н Кючуков, както е известно имаше пауза в шампионата. До колко полезна или не бе тя и доволен ли сте от подготовката на тима през това време?
– Всяка една пауза в шампионата е нож с две остриета. Имахме нужда от нея, за да отрезвим главите след последния мач срещу Лудогорец. Да направим нужните анализи, да презаредим батериите и с нови сили и енергия да следваме пътя, който сме си поставили като цели. Мисля, че паузата бе полезна. Подготовката, която проведохме в тези две седмици бе доста добра. Очаквам точно това прекъсване да държи футболистите в кондиция поне до края на полусезона.

– Утре предстои среща с Локомотив (Пловдив). Какъв мач очаквате?
– Очакваме всеки мач с нужното уважение и респект към противника. Очакваме един сериозен двубой, но нашата цел е да го спечелим. Колкото и да е труден и колкото и да е срещу отбор, към който имаме нужното уважение. Ние обаче си следваме нашите цели и излизаме за победа.

– Има ли проблем с окомплектоването на състава за утрешната среща? Имате ли яснота за титулярния състав?
– Най-доброто е, че нямаме контузени футболисти. Всички са на линия. Матеус Леони е излекуван. Той бе единствен, който бе под въпрос последните мачове заради травма. Утре просто трябва да изберем най-доброто, което ще спечели мача срещу Локомотив.

– Реално Берое навлиза в серия от решаващи мачове, включително и този за Купата на България. Колко са важни те, според вас, за основната цел пред отбора, а именно влизане в първата шестица?
– Всеки един мач е важен. Ние не ги разделяме. За треньорите, футболистите и феновете всеки един двубой е важен. Никога не сме подценявали мач и не сме ги разделяли на лесни и тежки. Да, възможността, която ни се отваря ако влезем в серия от поредни победи да атакуваме челните места и използваме нашата основна цел -влизане в първата шестица – си зависи само от нас. Както и начинът, по който ще подхождаме към всеки един двубой. Всеки мач обаче е важен и не можем да си позволим да се отпускаме.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма