Ботев (Пловдив) размаза с 4:1 Берое в Битката за Тракия. В срещата от 17-ия кръг на Първа лига липсваше интрига, след като "канарчетата" надиграха по категоричен начин формацията на "специалиста" Александър Томаш, който обича да философства и да се изявява като голям разбирач. Той за пореден път се изложи във важен мач, резултатът от който напомни за позорните загуби с 0:6 от ЦСКА и 0:7 от Лудогорец.

Томаш днес беше разкрит от колегата си Николай Киров. Момчетата на Белия зарадваха феновете си със сърцата игра и раздаване от началото до края на двубоя, който заслужено спечелиха. Така Ботев влиза с гордо вдигната глава в предстоящото във вторник от 17:30 часа пловдивско дерби с Локомотив на "Лаута".  

Над всички в срещата в Коматево днес бяха Антонио Вутов и Серкан Юсеин. Първият вкара две попадения - в 32-ата и 77-ата минута. Вутов и Серкан играха много силно и бяха с основна заслуга за сладката победа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Другите голове за Ботев бяха дело на Кристиан Димитров, който откри резултата в 30-ата минута и на Густаво Афонсо - в 56-ата. 

Ветеранът Мартин Камбуров пък се разписа за Берое със своето 214-то попадение в родния елит. Опитният голмайстор успя да намали изоставането на тима си в 34-ата минута за 2:1, след като преди това Ботев дръпна набързо с 2:0. Впечатляващото беше, че първите три гола в мача паднаха в рамките на по-малко от 4 минути. 

Камбуров обаче се чувстваше самотник в предни позиции, където не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си. Избраниците на Томаш действаха много хаотично, най-вече в защита, като само чудото спаси заралии от още по-тежка загуба.  

Фенове на Берое пък се чудят как може този треньор все още да е на работа в клуба... С действията си Томаш подкопава усилията на Община Стара Загора, която прави всичко възможно Берое да е финансово обезпечен. Не е тайна, че най-високите заплати след грандовете Лудогорец, Левски и ЦСКА се плащат именно под Аязмото. В същото време обаче треньорът не може да изведе отбора до Топ 3 и представянето на Берое в ключовите двубои е катастрофално.

След загубата днес заралии са четвърти с 30 точки. Берое (Пловдив) вече е само на точка зад тях (с 29 в актива си). 
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019