Лудогорец и Берое завършиха при 0:0 в среща от 27-ия кръг на Първа лига и първи от битките в първата шестица на първенството.

Двубоят започна с много добра възможност за гостите от Стара Загора, дело на Мартин Камбуров, но Ренан изби. Последва натиск на Лудогорец, продължил до края на първата част, като с разградчани отвърнаха с много опасен удар на Лукоки в 43-ата, още един негов в 20-ата и шут на Сисиньо в 31-ата, но без резултат.

Старозагорци започнаха по-силно и втората част и Александър Цветков опита да открие резултата, но Ренан отново се намеси подобаващо. Лудогорец отвърна с пропуск на Марселиньо в 56-ата минута, останал сам срещу стража на Берое. Минута по-късно и Лукоки опита да завърши сам и не успя.

Четвърт час преди края вратарят на Берое Перниш отрази удар отблизо на Анисе, запазвайки нулевото равенство. До края Антон Недялков пробва далечен шут, а Форстър удар с глава, но и те не успяха да открият резултата. В продължението Клаудиу Кешерю имаше претенции за дузпа при борба за висока топка, но реферът не я уважи.

Разградчани прекъснаха серия от три поредни победи и определено могат да съжаляват, защото авансът им пред ЦСКА може да стане само 3 точки, ако "червените" победят Черно море от 20:30 часа тази вечер. Берое пък взе хикс от лидера след три поредни загуби в елита.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019