Централният нападател на Берое Мартин Камбуров получи знака "Почетен гражданин на Свиленград" от кмета на родния си град Георги Манолов на традиционна годишна церемония, съобщиха от местната администрация. Снощи в Спортната зала общината е връчила грамоти, парични и предметни награди на осем спортисти и 16 спортни клуба, завоювали през годината високи спортни постижения. 

Специален гост на събитието бе бившият играч и голмайстор на пловдивските Ботев и Локомотив, както и на Ал Ахли Мартин Камбуров. По предложение на кмета на Свиленград инж. Георги Манолов и с решение на Общинския съвет той беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Свиленград" за приноса му за развитие и прослава на родния град и за изключителни постижения в областта на българския и световния футбол. 

Почетният знак и удостоверението за почетното гражданство бяха връчени на Камбуров от кмета Георги Манолов пред пълната зала аплодиращи го спортисти, представители на спортните клубове, ученици и много граждани. Там бяха и неговите родители, се казва още в съобщението. Камбуров е благодарил на кмета и на общината за високото признание за неговия труд. 

"Гордея се, че съм от Свиленград", е заявил той. В приветствието си Георги Манолов е посочил Камбуров като пример за всички деца и младежи, които искат да се развиват и да постигат успехи. "Тръгвайки от малкия град вие можете да имате самочувствие с труда и успехите си и да бъдете граждани на света", се е обърнал кметът към младите хора в залата.