Мартин Камбуров започна сезона по страхотен начин, вкарвайки гол №204 в елита при равенството 1:1 на Берое в гостуването срещу Славия. 37-годишният нападател обяви, че основната цел пред тима от Стара Загора е класиране за евротурнирите.

„Второто полувреме имахме положение на Боби Цонев, което ако беше влязло, щяхме да бием. Но и Славия имаше много шансове, така че накрая можем да се радваме, че не паднахме. Времето беше задушно, темпото не беше това, което хората очакваха“, сподели Камбуров след мача.

„Доста нови момчета имаме, доста напуснаха. Ние си имаме цел преди сезона – да играем в Европа, независимо дали ще е през първенството, или през Купата. Какво ще стане, ще видим след сезона. Старая се, гледам да си поддържам формата, да съм в нормата на килограмите на тая възраст, гледам да не се контузвам, защото след травма някак да се върна в толкова добра форма. Искам да помагам на отбора, стигнах вече 200 гола и оттук нататък се старая да помагам да си постигнем целите. Не се виждам като треньор, това е доста отговорна работа. Трябва да си начело на 30 човека. Но като си на терена, нормално е да вдъхваш увереност на младите момчета“, допълни нападателят.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019