Берое (до 16 години) и Берое (родени 2007 г.) са първите отбори от Академията на „зелено-белите“, които си гарантираха шампионските титли в региона след изиграването на срещите от този уикенд.

През последната седмица момчетата на наставника Атанас Рибарски записаха две победи – над Чирпан с 3:0 и над Арсенал с 2:0, пише Beroe.bg. Така тимът и на теория няма как да бъде изместен от първото място, въпреки че до края на сезона има още два кръга. Отборът на Берое U16 записа шест поредни успеха от началото на пролетния полусезон, като „зелено-белите“ нямат загубени точки след зимната пауза в шампионата, въпреки че съперниците им са с година по-големи. От началото на сезона старозагорци са записали 13 победи и едно-единствено равенство. Те не са губили точки от ремито с Верея, играно на 12 ноември миналата година. Тимът е вкарал впечатляващите 80 гола до този момент, като на два пъти спечели с двуцифрен резултат – срещу Ботев (Гълъбово) и срещу Розова долина (Казанлък), съответно с 14:0 и 12:0. Момчетата на Атанас Рибарски са допуснали само 7 попадения в собствената си врата като най-много – по два гола успяха да им отбележат Ботев (Гълъбово) и Арсенал.

„Берое“ 2007 пък продължи убедителното си представяне в първенствата на Футбол 7 и Футбол 9. След като миналата седмица се наложи над силния тим на „Сините камъни“ с 8:1, а вчера спечели с 3:1 срещу „Локомотив“, тимът си гарантира първото място в първенството на Футбол 7. Децата на наставника Атанас Димиттов вече очакват и датата на баража срещу първенеца в област Бургас, успех в срещата, която ще се играе в Сливен ще даде възможност на тима да играе на Републиканското първенство за тази възраст.

Тимът продължава и силното си представяне в първенството на Футбол 9 като вчера се наложи с 2:1 над лидера в подреждането Респект (Хасково). Попаденията бяха дело на Станислав Йовков и Жасмин Величков. Старозагорци изоставаха в резултата с 0:1, но успяха да осъществят пълен обрат. „Бяхме по-свежи, защото имаше повече време между мачовете ни в двата формата. И показахме, че и на Футбол 9 сме най-добрият отбор, въпреки че през този сезон натоварването върху децата бе сериозно заради двата формата, в които участваме. Това, от което съм най-доволен е дисциплината в играта, характера на всички деца и тяхната сериозност в тренировките, която се пренесе в мачовете. В края на сезона сме, но в срещите, които ни остават трябва да затвърдим впечатленията, които сме оставили до този момент“, заяви след двубоя с Респект наставника на Берое 2007 Атанас Димитров.

Другият отбор от Академията в първенството на Футбол 7 – „Берое“ 2008 през този уикенд отстъпи с 1:2 на „Розова долина“. Още - ТУК!