ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Берое завърши 1:1 с Анортозис в третата си контрола от предсезонната подготовка. Кипърците откриха чрез Качарава в 47-ата минута, а тимът на Александър Томаш изравни чрез Меска в 79-ата. 

Титуляр за тима от Стара Загора беше Димитър Бербатов, който поддържа форма с отбора. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед обаче се контузи още в началните минути и в 12-ата беше заменен принудително. Томаш пусна Иван Минчев в игра.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Анортозис владееше повече топката в началото. На три пъти играчи на кипърския тим пробваха удари от дистанция, но не успяха да затруднят Душан Перниш. В 22-ата минута Качарава създаде опасна ситуация, при която бранителите на Берое се справиха.

В 38-ата минута Дуриш пробва опасен удар, но Бандаловски се намеси и блокира. В самия край на първата част Шилденфелд бе най-близо до гола, като Перниш се намеси страхотно и спаси.

Две минути след подновяването на играта Качарава овладя центрирана в наказателното поле топка и се разписа за 0:1. След попадението Берое заигра много добре и притисна съперника. В 51-ата минута Камбуров изведе Цонев на стрелкова позиция, но стражът на кипърския тим успя да избие удара на последния в корнер.

В 65-ата Меска поаде на Цонев пред наказателното поле, а той изведе Василев на удобна позиция. Ударът на Василев обаче мина на сантиметри от гредата. Малко след това се стигна до грозни сцени. Двата тима се спречкаха на терена и в крайна сметка Цонев и Дуглао бяха отстранени с червени картони.

В 79-ата минута футболистите на Берое организираха добре атака, която доведе до изравнителното попадение. Алфредо отне топката в половината на съперника и комбинира с Минчев, който изведе Меска на стрелкова позиция. Крилото не сбърка, пращайки топката в мрежата за крайното 1:1. 

Утре Берое има една тренировка и след нея отборът се прибира в Стара Загора, където ще продължи своята подготовка до първия официален двубой от новия шампионат.

Съставът на Берое: Душан Перниш (61‘ Георги Аргилашки) – Иван Бандаловски, Ерол Алкан (46‘ Борислав Цонев (70‘ Алфредо Мартинс), Георги Ангелов (46‘ Камен Хаджиев), Матеус Леони (71′ Валентин Иванов) – Мартин Райнов (61‘ Карлос Охене), Александър Цветков, Рубен Бригидо (61‘ Александър Василев) – Драгош Фирцулеску (59‘ Милен Желев), Мартин Камбуров (59‘ Меска), Димитър Бербатов (12‘ Иван Минчев)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига