Берое стартира лятната си подготовка с двама нови - крилото Юлиан Ненов и привлеченият от Витоша (Бистрица) защитник Петко Цанков. 
Треньорът Александър Томаш изведе група от 20 футболисти на терена на Спортна база “Берое”. От състава липсваха Иван Бандаловски, Карлос Охене и Яя Меледже, които получиха допълнителна почивка и ще се присъединят към отбора до края на седмицата. 

В тренировката се включиха юношите Радостин Георгиев, Георги Маджаров и Никола Маринов. Надим Ангелов и Валентин Иванов тренират с Ботев (Гълъбово).

В заниманието взе участие и бившият играч на Берое Камен Хаджиев, който ще поддържа форма с бившите си съотборници в следващите дни. Защитникът игра през последните месеци в унгарския Пушкаш Академия.

Футболистите, които тренираха с Берое днес: 
Вратари: Душан Перниш, Иван Гошев, Радостин Георгиев
Защитници: Милен Желев, Петко Цанков, Георги Ангелов, Ерол Алкан, Георги Маджаров, Александър Василев, Никита Баранов
Полузащитници и нападатели: Юлиан Ненов, Александър Цветков, Никола Гавов, Педро Еуженио, Вандерсон, Рубен Бриджидо, Мартин Камбуров, Иван Минчев, Никола Маринов и Стоян Иванов.

В следващите два дни отборът ще тренира на своята база под Аязмото. На 15 и 16 юни ще бъдат направени пълни медицински изследвания в „Царско село“. Веднага след това следва лагер в Банско, който ще започне на 17 юни и ще продължи до 29 юни.

След завръщането си от планинския град тимът ще тренира в Стара Загора до началото на новото първенство срещу Ботев във Враца. Ясни са и контролните срещи, които отборът ще изиграе по време на подготовката. Подробности - ТУК!