Берое спечели първата си контрола от лятната подготовка с 3:2. Тя дойде срещу участника в Лига Европа Гандазасар и се игра на стадион "Св. Петър" в Банско. Арменският тим е част от евротурнирите, тъй като е носител на купата на своята страна.

Мартин Камбуров се отчете с две попадения за "зелените", а едно добави Борислав Цонев.

Берое поведе в срещата чрез Борислав Цонев в 24-ата минута, когато бившият футболист на Левски прехвърли технично вратаря на Гандазасар - 1:0.

Двата тима се оттеглиха на почивката при преднина на българския тим с 1:0.

В 49-ата минута арменците получиха право да изпълнят дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Александър Василев. Харутинян реализира наказателния удар - 1:1.

Следващото попадение падна чак в 80-ата минута, когато Мартин Камбуров вкара много красиво попадение след асистенция на Райнов - 2:1.

Само три минути по-късно Берое реализира ново попадение. То отново бе дело на Камбуров, който засече страхотно центриране на Бригидо - 3:1.

В 87-ата минута Артур Адамян върна един гол пасив за арменците, но той не бе достатъчен и те загубиха срещата от родния ни тим с 2:3.

Неофициален дебют за Берое направиха Иван Минчев, Георги Ангелов и Меска. Александър Василев направи повторен дебют за старозагорци.

Следващата контрола на Берое е в сряда срещу украинския Олександрия.