Берое има удоволствието да представи уникалния шрифт, създаден специално за клуба, който ще бъде използван през настоящия сезон. Името на шрифта е „Заралитик“ и създаването на буквите е базирано на скъпоценната 8000-годишна ваза, съхранявана в музей „Неолитни жилища“ в Стара Загора, информират беройци на сайта си.

През този сезон клубът ще обърне специално внимание на една от най-старите реликви в града, към която предстоят още изненади. Като посланик на града Берое иска да популяризира археологическите находки на Стара Загора от световно значение и спомогне за развитието на туризма в града.


Шрифтът „Заралитик“ има тесни и широки пропорции, които се комбинират с основните характеристики на оригиналния мотив от неолитната епоха: диагонали – създаващи динамика и движение; заострени и агресивни форми; груби и дебели линии.

Крайният резултат е съвременен, агресивен и динамичен изглед. Едновременно оригинален, но достатъчно компактен и четлив от по-далечни разстояния. Шрифтът ще се използва в няколко начертания, както и в кирилска версия.